Signert

En gave fra mor

Nå skal jula pakkes ned. Men ikke hos oss. En uventet gave på nyåret har forlenget den på ubestemt tid.

Det å renovere et kirkebygg kan som kjent ta sin tid, skriver Signert-forfatteren. Hun vil ikke rydde ut jula med det første. På bildet er det jul i Erkebispegården med Nidarosdomen i bakgrunnen.  Foto: GORM KALLESTAD, NTB Scanpix

Det er alltid vemodig å pakke ned jula. Synes jeg. Ikke før nisser, reinsdyr og englekor har funnet sin plass så skal de liksom ned i eska igjen. Nå er jo jeg av den urgamle typen som ikke lar en eneste nisse slippe ned fra loftet før lillejulaften, – og da er det litt guffent å jage han opp igjen straks det nye året tiltrer. Nissefar har vel også lyst til å hilse litt på nyttårsforsetter og kanskje se mor tøye yoga og skogg-le når far pumper jern i stua?