Gjestekommentar

Velkommen til Bill Burrs verden

Har du vært i den digitale verdens skjærsild? Kjent på maktesløsheten når passordet ikke matcher. Du taster og taster og får bare feilmeldinger.

Løsning: Jeg kjenner en som skriver ned passordene sine på papir. Er hun godtroende og naiv? Tja, jeg mente det helt til jeg kom over en fagdirektør for datasikkerhet som faktisk mener det helt i orden å skrive ned passordene. På papir. Med penn! Men ikke gå rundt med den notatblokka i lomma!, skriver Kroksæter.   Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

Eller som jeg: Sto ved minibanken et sted i Asia og slo inn feil kode. Kanskje forbyttet jeg kodene mellom visa og mastercard? Jeg hadde brukt ett forsøk og lurte på om det var en tastefeil eller forbyttet passord? Ett mislykket forsøk til og jeg hadde kniven på strupen. Feil kode en tredje gang og kortet ble stengt. Dagen før hadde minibankens grådige kjeft slukt et annet betalingskort.