Signert

Når ungdommer engasjerer seg

Alle som har vært i nærkontakt med ungdom vet at de er seg selv nærmest det aller meste av tiden. Men så har de også en vanvittig sterk rettferdighetssans.

Fasteaksjonen: I over 50 år har alle landets konfirmanter samlet inn penger til Kirkens Nødhjelp sitt internasjonale arbeid i uka før påske. Det minste vi kan gjøre når de ringer på døra er å ta godt imot dem. Og gjerne med kontanter, skriver Signert-forfatteren. «Ja, vi elsker dette vannet», er overskrifta for årets aksjon.   Foto: Privat

Det mangler ikke på karakteristikker av den oppvoksende slekt; generasjon prestasjon, den navlebeskuende, kroppsfikserte, selvopptatte og nettfortapte generasjon. Og alle som har vært i nærkontakt med ungdommer vet at de er seg selv nærmest det aller meste av tiden. Men så har de også en vanvittig sterk rettferdighetssans.