Signert

Ingen angreknapp, Ap

Det sies at Arbeiderpartiet er ideologisk late, og at det skorter på troen på sosialdemokrati innad. Men på toppen er de ikke ideologisk late, snarere tvert imot. De er ideologisk forankret i nyliberalismen.

ACER: Dette har aldri handlet om klima. Det handler om å forflytte makt. Folkesuvereniteten forsvinner foran øynene våre. Harmen vil komme, og da er det ikke Arbeiderpartiet folk kommer til å sette sin lit til, skriver Signert-forfatteren. Her er Espen Barth Eide, (Ap) (t.h) og Bjørnar Moxnes (Rødt) i stortingssalen under behandlingen av spørsmålet om norsk tilslutning til EUs energibyrå ACER.  Foto: CoRNELIUS Poppe, NTB scanpix

Det er umulig å ikke føle med knuste sosialdemokratiske hjerter innad i Ap når man ser toppene gjøre fallitt utav sosialdemokratiet som i Acer-saken. Det nytter ikke å snakke om et varmere samfunn eller at alle skal med, når man går på akkord med folket og fagbevegelsen. Det skaper politikerforakt og polarisering. Og er det noe vi ikke trenger mer av nå, så er det polarisering. Ytre høyre dominerer overalt i Europa.