Signert

Tanker, ord og gjerninger

Gerd Søraa var en bauta som pressemenneske, forfatter og politiker. Hun hadde et samfunnsengasjement utover det vanlige. Hun var et raust menneske.

Bauta: Gerd Søraa var en bauta i trøndersk samfunnsliv. Pressemenneske, forfatter, politiker, aktivist – men først og fremst er raust menneske. Det skriver vår spaltist i dagens signert. Bildet er tatt da Søraa fikk kongens fortjenestemedalje i sølv av fylkesmann Kåre Gjønnes.  Foto: Jens Søraa

På selve kvinnedagen gikk hun ut av tiden. I sin generasjon var hun på alle måter en foregangskvinne, men jeg hørte aldri hun brukte ordet feminist om seg selv. Hun var i en trøndersk linje fra Fredrikke Qvam, stifteren av Norske Kvinners Sanitetsforening. Hennes siste hilsen var å gi penger til sanitetsforeningen framfor blomster.