Bergen kan kunsten

Når det gjelder kunst- og kulturpolitikk, har Trondheim og de fleste norske byer god grunn til å la seg inspirere av Bergen.

Bergens kunstkode: Daværende direktør Erlend G. Høyersten ved Kode som i 2013 var det nye navnet på Kunstmuseene i Bergen etter at Bergen Kunstmuseum og Permanenten Vestlandske Kunstindustrimuseum ble sammenslått til ett museum. Uavhengig av hvordan det går med sammenslåing av museer i Trondheim, bør byen la seg inspirere av den nye kunstplanen til Bergen, skriver vår kommentator. 

I kulturlivet i Trondheim blir det gjerne litt dårlig, oppgitt eller misunnelig stemning når situasjonen på et område sammenlignes med hva som skjer eller har skjedd på tilsvarende område i Bergen. Det gjelder særlig på kunstfeltet, hvor aktivitet, offentlige midler og nyere satsinger, gjør at Bergen stadig oftere framstår som den internasjonale kunstbyen de liker å framstille seg som.