Gjestekommentar

Sorg - vond, vanskelig og vanlig

Nylig ble jeg invitert til å være med i en podcastsending der temaet var sorg. Til tross for et sørgelig og tungt tema, var det rom for både latter, spøk og gråt. Det kan være godt når det handler om noen av livets tyngste sider.

Vi kan ikke regne med å gå gjennom livet uten å oppleve sorg, og noen får mer av det, andre mindre, skriver gjestekommentatoren.  Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Det er rart med oss mennesker. Noen ganger kan det virke som om vi har det vanskeligst med å snakke om noen av livets aller mest naturlige og vanlige ting og hendelser. Enten det handler om at vi har problemer av ulike slag, om seksualitet, eller det er å snakke om sorg. Det handler vel om at det går i dybden på oss, og det krever gjerne mer av oss enn å snakke om været, hva vi skal ha til middag eller TV-serien vi har kikket på. Og ikke minst, så krever det at vi viser sårbarhet.