Gjestekommentar

SV forbyr jødisk liv

Leter du etter eksempler på at venstresiden er i dyp krise? Les referatet fra SVs siste landsstyremøte og kjenn på stanken av villfarelse.

Synagogen: Fredag den 13. april besluttet SVs landsstyre, med knapt flertall og mot sin egen partiledelse, å innføre forbud mot jøders og muslimers rituelle omskjæring av guttebarn. Venstresiden er på sitt verste når den, i de høyverdige måls tjeneste, tillater at staten begår overgrep mot både enkeltindivider og sårbare minoriteter, skriver gjesteskribenten.  Foto: Morten Antonsen

Fredag den 13. april besluttet SVs landsstyre, med knapt flertall og mot sin egen partiledelse, å innføre forbud mot jøders og muslimers rituelle omskjæring av guttebarn. Dette vedtaket ble ikke fattet som en reaksjon på en rekke medieoppslag om uheldige medisinske konsekvenser av praksisen. Det hadde ikke sitt utspring i bekymringsmeldinger fra helsemyndighetene, ei heller hadde det bakgrunn i at norske jøder har stått fram og beskrevet sine traumer. Vedtaket ble fattet fordi noen partilag i SV har fattet en ny interesse for norske minoriteters seder og skikker, og de likte ikke det de fant.