Du må faktisk sove

Litt dårlig samvittighet for at du sov lenge sist søndag? Ingen grunn til det. Mangel på søvn er ikke bra for deg. Faktisk er det ganske farlig.

Problemer med å sove er et økende samfunnsproblem. Vi bør begynne å se på nok søvn som en investering i vår egen helse, på lik linje med å trene, skriver vår kommentator. 

Sove kan jeg gjøre når jeg blir gammel, sies det så kjekt. Problemet er at de som sover lite, har mindre muligheter til å bli gamle enn dem som sørger for nok blund på øyet. Dropper du søvn nå, er det små sjanser for at du kan ta det igjen senere. Det mangler ikke på forskning som slår fast at søvnmangel er skadelig, og det er et økende problem. Stadig flere sliter med insomni. Mange har store problemer med å sovne om kvelden eller med å sove gjennom hele natta.