Gjestekommentar

En annen slags konfirmasjonstale

Jeg har konfirmant i vår, og dette er trolig å banne i kirka, selv om det i vårt tilfelle er humanetisk konfirmasjon, men altså: Hva er det egentlig vi markerer?

Overlever: Tradisjon trumfer ønsket om å bekrefte eller få bekrefte dåpsløftet, og slik overlever konfirmasjonen selv om den i vår tid er tappet for sitt opprinnelige innhold, skriver vår gjestekommentator. 

«Er det viktig at slipset matcher borddekorasjonen?» «Hæ?» svarte jeg ekspeditøren. Var det forventet at konfirmantens slips skulle matche borddekorasjonene? Og jeg som ikke engang hadde ofret borddekkingen en eneste tanke. Holder det ikke med blomster? Prestasjonsangsten kom snikende, samtidig som jeg ikke var så rent lite imponert over at noen i det hele tatt tenker på at slips og borddekorasjon skal stå til hverandre.