Waages nei gjør livet lettere for Ap

Et nei fra Geir Waage til fire nye år er forståelig. Ap vil få det lettere uten å måtte tåle nye runder om forholdet mellom han og Rune Olsø.

Når Geir Waage nå sier nei til en ny periode som Ap-politiker gjør han samtidig livet lettere for de som skal fortsette for partiet. Ved å ikke stå på lista vil presset mot Ap etter Kystad-saken bli noe dempet, skriver vår kommentator. 

Geir Waage har slitt med tilliten etter avsløringene rundt hans forhold til Rune Olsø i Kystad-saken. Mens Waage var i pappaperm, sendte Olsø en e-post til Waage der han laget formuleringene som førte til at Kystad fikk varig vern. Samtidig hadde selskapet Staur, som Rune Olsø er ansatt i, en avtale med utbyggerne av Kystad som skulle sikre en utbetaling på en million kroner når Kystad ble tatt ut av den grønne streken. I over ett år unnlot Waage å fortelle at det var Olsø som formulerte vedtaket på vegne av Ap. Nå beklager Geir Wage sin håndtering av saken og legger ikke skjul på at han er forbannet på Rune Olsø for den fatale e-posten.