Signert

Hvor finner jeg den beste legen?

Vil du eller vil du ikke ha tilgang til et raskere helsetilbud om du blir syk eller skadet? Spørsmålet fikk en annen betydning for meg etter en bilulykke i USA.

Møtet med det amerikanske helsevesen var en ny erfaring for meg. To ganger ble vi spurt om vi var sikre på om vi ønsket å benytte ambulanse, fordi det kostet dyrt. Begge ganger bekreftet vi et ønske om hurtig og den beste behandling, og kunne heldigvis berolige med at hun hadde reise forsikring, skriver Signert-forfatteren.  Foto: Gorm Kallestad, NTB Scanpix

For en måned siden mottok jeg flere henvendelser fra min fagorganisasjon Akademikerne som inviterte til å tegne en privat helseforsikring. De hadde inngått en gunstig avtale med et forsikringsselskap og vi som er akademikermedlemmer ble forespeilet muligheten til en god forsikringsavtale. Tilbudet som ble sendt ut lovet oss mulighet til å rykke frem i helsekøen og dermed at vi ville bli raskere frisk. Rosinen i tilbudet var at alle ville få samme betingelser uavhengig av tidligere helsehistorikk. Den trengte vi nemlig ikke å innvie forsikringsselskapet i. Da de første e-postene med et privat helsetilbud strømmet inn, tok jeg ikke spesiell notis. De ble som mye annen reklame som kommer min vei sett på som forstyrrende. Dermed gikk de rett i søppelpostkassa før jeg fortsatte videre med neste e-post. Dette skjedde automatisk fra min side helt til den siste e-posten fra Akademikerne kom og gjorde meg oppmerksom på at det kun var timer igjen før tilbudet forfalt. Ville jeg, eller ville jeg ikke, ha tilgang til et bedre helsetilbud om jeg ble syk eller skadet?