Bør du investere i kunst?

Kunst du kjøper for en slikk og ingenting i dag, kan finansiere en ålreit bruktbil om en del år.

Populær: Nå avdøde Terje Brofos, med kunstnernavnet Hariton Pushwagner, sine fargesterke bilder er populære. Da han stilte ut i Galleri Ismene var det mange trøndere som kjøpte grafikk. 

Men da bør du nok både ha teft, litt flaks og tålmodighet. For investering i kunst er gjerne langsiktig pengeplassering. Ikke er det sikkert at du noen gang kommer til å selge verket heller, i stedet vil det gå i arv. Derfor er følelser like viktig som utsikter til fortjeneste når du handler kunst. Det gjelder å bli forelsket. Som Frederik Selvaag i eiendomskonsernet Selvaag Gruppen uttaler til Kapital: «Det har vært bedre investeringer på eiendom, som vi egentlig driver med. Men kunst skaper mye glede».