Høyt spill på feil spor

Jon Gunnes, Venstre og stadig flere trønderpolitikere fra regjeringspartiene, spiller et høyt spill om Trønderbanens fremtid.

Det spilles et høyt spill om Trønderbanen. Det er på ingen måte sikkert at pengene som er lovet til elektrifisering blir brukt i Trøndelag dersom man utsetter planene om å bygge master og kjøreledning nå, skriver vår kommentator. 

Adresseavisen og andre trønderske avishus har gang på gang fotografert blide stortingspolitikere, med Jon Gunnes i spissen, som med kakesmuler rundt munnen har jublet for at 20 år kamp for elektrifisering endelig var kronet med seier. Nå reiser venstrefolk rundt i Trøndelag for å selge inn tanken om å bruke pengene vi var lovet til elektrifisering heller skal brukes på andre prosjektet. De kan imidlertid ikke garantere at disse pengene blir i Trøndelag dersom strømmastene skrotes i påvente av nye teknologiske løsninger for utslippsfrie tog.