Gjestekommentar

Det skjer et taktskifte nå

De gamle byggehøydene i Midtbyen står for fall. Det er trolig konklusjonen etter at politikerne besluttet å sende Reitan-prosjektet sør for Olav Tryggvasons gate ut på høring.

E.C. Dahls byggeplaner i Midtbyen. Ifølge Adresseavisen skal kommunalråd Geir Waage ha uttalt at Midtbyplanen ikke lenger blir praktisert og at politikerne må kvitte seg med sin kollektive høydeskrekk. Det kan se ut som det er nettopp det som nå er i ferd med å skje, skriver Roll Danielsen.  Foto: Jarmund / Vigsnæs A/S Arkitekter

Den politiske stemning har lenge gått i denne retningen. Det er stadig blitt større politisk forståelse for at fortetting og økte byggehøyder er en viktig forutsetning for å lykkes med vitaliseringen av Midtbyen. Det overraskende er først og fremst at politikerne igjen, fullstendig avviser rådmannens argumentasjon. Han vil som kjent si nei til byggeplanene. Det andre er hvor fort denne utviklingen har gått.