«Ska itj skryt for my tå Trondheim, men det e jo en kjempeby»

Det er ingen grunn til å dra til mote-destinasjonen Lofoten, når du kan feriere i Trøndelag. Her har vi jo alt - unntatt én ting.

Trivelig i Trøndelag: Vidar (64) og Randi (65) Austad fra Røra på Inderøy er rutinerte bobilturister, og ferierer ofte i Trøndelag. Når de er i Trondheim overnatter de gjerne på bobilparkeringen på Nyhavna. 

På en parkeringsplass ved Dora, øst for Trondheim sentrum, trives bobilturistene. Det er åtte grader, duskregn og utsikt til de myrbrune blokkene på Nedre Elvehavn. I den ene bobilen nyter det bereiste ekteparet Vidar (64) og Randi (65) Austad fra Røra på Inderøy formiddagen. Etter tre solrike uker over kontinentet og ved italienske Gardasjøen, er de ikke væresjuke. I skrivende stund skal de vende nesen østover, mot Storsjøcup i svenske Østersund. De må alltid til favorittbyen om sommeren. Minner fra barndommen, da sommerens store eventyr gikk til campingplass i Østersund, har satt sine spor. Nå heier de på de yngste i slekta som spiller fotballcup.