Signert

Noe kommer til å skje, vakkert blir det ikke

Jeg har alltid vært fascinert av tanken på det apokalyptiske, på verdens, menneskehetens og sivilisasjonens undergang. Det skyldes nok flere ting.

Fremtiden: Riktignok kan vi kjøpe mat i butikkene, men maten kommer jo fra et eller annet sted, skriver Signert-forfatteren. 

Min far jobbet for Sivilforsvaret. Hjemmet var godt tapetsert med håndbøker om ABC-krigføring, tilfluktsrom og jeg vet ikke hva. Oppbyggelig og formende lesning for en tenåring var det i hvert fall. Bedre ble det ikke av at de første «voksenbøker» jeg leste var John Wyndhams «Trifidenes opprør». Her bryter sivilisasjonen sammen på grunn av noen utekkelige, laboratorieskapte planter og laservåpen som ved et uhell (?) går bananas. I tillegg leste jeg Ray Bradburys «Krøniker fra Mars», hvor Mars koloniseres, mens jorda ødelegges av atomkrig.