Det har ikke manglet på debatt om Midtbyen i sommer. Uten å gå inn i de mange uenighetene, utfordringene og problemene her, tror jeg vi alle kan være enige om at byen vår både er tjent med - og trenger - en åpen, tilgjengelig, attraktiv og aktiv midtby, som gjenspeiler bredden som finnes her.

Byen må vise hvem vi er. Da må også innovasjons- og teknologimiljøene bidra med sitt for å skape nettopp det. For ikke bare er Trondheim et viktig historisk handelssenter; ikke bare er vi en by rik på historie og kultur; vi er også en by som i svært stor grad preges av utdanning, teknologi og innovasjon – vi er teknologihovedstaden.

Akkurat dét er nok ikke alltid like synlig i bybildet vårt, om en ser bort fra studentenes helt avgjørende tilstedeværelse, og utsikten til Gløshaugen fra Midtbyen. Flotte historiske bygninger og store kultur- og musikkarrangement har nok gjerne lettere for å sette igjen synlige, gjenkjennelige uttrykk.

Denne kommende helga og uka gjør både frivillige, organisasjoner og næringsliv sitt for å fylle Trondheim med aktiviteter for alle som måtte være interesserte i oppfinnelser, nyskapning og innovasjon, når både Trondheim Playground og Trondheim Maker Faire går av stabelen.

Trondheims teknologi- og innovasjonsmiljø blomstrer. Men både bedrifter, organisasjoner og nettverk kan nok bli enda flinkere til å invitere folk inn for å dele kunnskap og erfaringer, og sette sitt preg på byen.

LES OGSÅ KOMMENTAREN: Midtbyen kan blomstre når bilene blir færre

Trondheim Playground er en innovasjonsfestival som over fem dager jobber for å fremme teknologihovedstaden Trondheim. For det første er festivalen er en gyllen mulighet for oppstartsbedrifter og næringsliv til å åpne dørene og dele kunnskap. For det andre er Trondheim Playground en unik mulighet for folk flest til å få en sniktitt inn bak dører rundt omkring i byen. Og sist, men ikke minst, er festivalen en fest som lar deg møte nye, spennende mennesker, på tvers av svært mange miljøer og interesser.

Mellom i dag og 29. august kan du for eksempel bli kjent med Hackheim-miljøet på Work-Work i Munkegata, på en av deres åpne dager. Du kan lære om Trondheims åpne-data-prosjekt som tilgjengeliggjør data til fri bruk for alle som vil skape noe nyttig (eller morsomt!). Du kan lære deg lavterskel-programmering i regi av Girl Geek Dinners Trondheim (hvor gutter også er velkomne, for ordens skyld). Du kan overvære finalen i konkurransen om å gjøre nasjonalhelligdommen Nidarosdomen så energieffektiv som mulig (sånn à apropos flotte, gamle bygg versus ny teknologi).

Eller du kan være med å teste norsk sportsteknologi på kveldstrening i Estenstadmarka, etter et befriende ærlig seminar på Vitensenteret – ikke om suksesser og selvskryt – men om kunsten å mislykkes.

Og du trenger ikke være voksen for å delta. I dag og i morgen fylles området fra Torget til Vitensenteret med alt fra teknologientusiaster til håndverkere til hjemmebyggere til forskere til garasjeoppfinnere med alle bakgrunner – på Trondheim Maker Faire. Der kan nysgjerrige i alle aldre gratis-shoppe på «Postapokalyptisk Supermarked »(ta med materialer!), overvære Teslacoil-konsert med Omega Verksted, lære å sy, eller hjelpe undertegnede med å bygge min første synthesizer. For Maker Faire handler jo også om å prøve ting man kanskje ikke får til.

Les også Trygve Lundemos kommentar: Kultursommeren blir aldri god nok

Jeg vil oppfordre alle trøndere med et gram av medfødt nysgjerrighet til å benytte seg av muligheten til å bli kjent med den ganske unike faunaen Trondheim Playground og Maker Faire kan vise fram.

Vi er heldige som bor i en slik by. Så må vi gjøre det vi kan for å vise det så godt fram som mulig. Festivalsommeren er ikke over!

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter