Signert

Politikk er i dag personifisert

Politikerne kan personlig ta æren når noe går bra, og det husker de å gjøre. Problemet er at når noe ikke går bra, er det ganske uvanlig at de tar ansvaret.

Blekens ytring er rettet mot Rita personlig, i stedet for mot de politiske partiene som mer eller mindre styrer byutviklingen. Men politikk er i dag personifisert; vel – det har den kanskje alltid vært, og det sørger politikerne selv for ikke bare å opprettholde, men også å dyrke og styrke, skriver Tor Langbach- 

Det er litt merkelig, dette. Kunstner Håkon Bleken ytrer seg kritisk om byutviklingen, og brått kaster hvite riddere seg over mannen med glefsende fjærpenner i harnisk over ytringens form. Ikke bare har han angrepet ordfører Rita personlig, men han ironiserer, er en utgammel grinebiter, forteller hva han betaler i skatt og gjør til og med narr av trøndersk! Her er syndene flerfoldige, og absolusjon synes uoppnåelig.