Signert

Absolutt offline

Det er fredag ettermiddag og jeg ankommer huset jeg bor i. Jeg er særdeles klar for helg og total avkobling. Lite visste jeg da om hvor rett jeg skulle få i akkurat det. Avkoblet sa du?

Jeg har ikke tall på hvor mange ganger jeg måtte ta meg i å skulle sjekke noe på telefonen, eller logge meg på Netflix i løpet av dagen, uten at det hadde noe for seg. Jeg kunne heller ikke koble på Spotify på anlegget – og hver gang jeg forsøkte å snakke med Google Home sa hun «I can’t connect to the internet right now, check your modem or router connection and try again». «Shut up!» sa jeg. 

Det tok meg noen minutter før jeg registrerte at mobilen min fremdeles var i 4G-modus. Det var da rart. Har jeg slått av wifi’n på telefonen? Nei, jeg hadde jo ikke det. Jeg forsøkte kjapt å koble meg av og på trådløsnettverket – fremdeles ingen tegn til å være på nett. Jeg løp opp trappa for å sjekke modemet. Der sto det og blinket frekt oransje. Oransje er ikke noen god modemfarge. Så jeg forsøkte Fleksnes-metoden – slå av og på, for så å dunke litt i boksen. Dejåå! Fremdeles ingen tegn til grønt lys. Jeg restarta hele greia. Det leste jeg meg til på 4G-nettet at kunne gjøre susen. Ingen tegn til påkobling!