Gjestekommentar

Litt doprat er viktig

Hjemme hos oss er barna ganske vante med at det snakkes om litt av hvert rundt kjøkkenbordet. Også om tema og naturlige funksjoner, som kanskje ellers ikke er så vanlige samtaleemner rundt andres middagsbord.

Mange er livende redde for at det skal høres at de slipper en promp, eller at det kommer høye tisselyder fra dem når de er på do, og det kan vel for så vidt gjelde flere enn ungdommer det, skriver vår gjestekommentator.  

Når man jobber i helsevesenet er det lett å bli noe miljøskadd, og ta med seg en viss mangel på sjenanse og hemninger rundt hva som er både greit og mulig å snakke om, også når vi samles rundt et matbord. Dette er jeg for så vidt vokst opp med, som datter av en gammeldags distriktsdyrlege, som kom hjem fra fjøset og berettet om alskens sykdommer og tilstander som de ulike dyrene han behandlet hadde.