Signert

Fordi vi bryr oss ikke nok

Til tross for at Denis Mukwege og Nadia Murad fikk Nobels fredspris for sin bekjempelse av voldtekt, er dette året fortsatt patriarkatets år.

Christine Blasey Ford ble trodd, men ignorert. Den uretten blir også begått mot andre kvinner fordi vi ikke bryr oss nok, mener signertforfatter. Her er Ford flankert av advokatene Debra Katz og Michael Bromwich under høringen i Kavanaugh-saken.  Foto: NTB / Scanpix

Jeg prøver å la være å følge så mye med på maktsirkuset i USA, men det har vært umulig å ikke følge anklagene mot Brett Kavanaugh. «Det var ikke det at de ikke trodde henne. Det var bare det at de ikke brydde seg», tvitret advokat og redaktør i Lawfare, Susan Hennessey. Uretten begått mot Dr. Christine Blasey Ford ble ignorert av republikanerne, og Brett Kavanaugh ble valgt til høyesterettsdommer i USA. Og som om skandalen ikke var stor nok, så valgte verdens mektigste mann, USAs president, å gjøre narr av Ford offentlig. Det skal ikke være mulig.