Gjestekommentar

Trondheims tapte muligheter

I Oslo er det en urban estetikk som nesten er fraværende i Trondheim. Men har Trondheim lært?

Brattøra er for øvrig blitt et område med en rekke for høye og ganske kjedelige kontorbygg med livløse førsteetasjer og uteområder. Byggene tar seg til rette – ingen gir ikke noe tilbake til publikum og byen, skriver vår gjestekommentator.  Foto: Morten Antonsen

Å sitte på en benk en klar høstdag, med en god varm frakk og bare se rundt seg, kan gi en riktig lykkefølelse. Pulsen senker seg og pusten blir roligere – det kan jeg se i den kalde luften. Og jeg tenker at dette gjør jeg for sjelden. Og det er ikke bare fordi de fleste av oss har det så travelt. Det slår meg at kanskje har det rett og slett noe å gjøre med at vår evne til å se brukes for sjelden.