Signert

Vi har tolv år på oss

Rapporten fra FNs klimapanel gir oss tolv år på å halvere verdens utslipp av klimagasser. Det er uhyre kort tid.

En halv grad i økt gjennomsnittstemperatur kan bety at flere hundre millioner mennesker rammes av tørke i fremtiden, og føre til store ødeleggelser i naturen. Gravide Fatuma Mohamed og datteren er en av mange som må gå flere mil for å hente vann under en av tørkeperiodene. 

Den siste rapporten fra FNs klimapanel er så dyster lesning at en nesten kan bli lammet. Den forteller oss at en halv grads forskjell i oppvarming av jorden, fra 1,5 grader til 2 grader, avgjør om mer enn fire hundre millioner mennesker i framtiden vil rammes av hyppige, dødelige hetebølger. En halv grads forskjell kan avgjøre om vi greier å redde noen av verdens korallrev, eller om alle sammen dør ut.