Signert

Hvem er varmest i landet her?

Én ting skal Knut Arild Hareide ha: Han er dristigere enn noen kunne ane, dessuten er han tro mot sin samvittighet. Nå er dagen kommet da han risikerer å oppleve sitt politiske livs Waterloo.

KrF sa nei til regjeringsdeltakelse etter valget, men ja til statsminister Erna Solberg (t.v). Innleggsforfatteren spør nå om hvem som har de varmeste hendene av opposisjonen, stats ministeren, Venstre leder Trine Skei Grande, finansminister Siv Jensen og KrF leder Knut Arild Hareide.  Foto: NTB / Scanpix

Utover dristigheten har KrF-lederen få likhetstegn med Napoleon, som ble grusomt slått av britene i slaget ved den belgiske byen for vel 200 år siden. Det måtte være hangen til det visjonære, drømmen om å danne et større maktfundament enn det han hadde. Hareides håp er frem til siste avstemning at makten kan bli litt større ved å dreie til venstre og slå seg sammen med Arbeiderpartiet og Senterpartiet. Det har hans samvittighet sagt ham.