Kommentar

Verdal tyner ut siste dråpen

Verdal har klart mesterstykket å drive tungindustri i et høykostland. Men hva skjer når siste oljedråpe er pumpet opp?

Kontrakten om bygging av nytt stålunderstell ble onsdag underskrevet av prosjektdirektør for Johan Sverdrup, Trond Bokn i Equinor, og konsernsjef Karl Petter Løken i Kværner ASA. Det sikrer 300 i jobb i to år.  Foto: Leif Arne Holme

Det var musikk, kake og full fest da Kværner Verdal denne uken kunne feire en ny kontrakt for levering av det fjerde stålunderstellet til prosessplattformen på Johan Sverdrup-feltet. En kontrakt til 900 millioner, og som sikrer 300 ansatte jobb i nesten to år, er vunnet i konkurranse med blant andre lavkostland. Det har industribedriften i Verdal med rundt 800 ansatte klart gjennom å satse på kompetanse og utvikling. Ordrereserven gir også grunnlag for god aktivitet for anlegget frem til våren 2021.