Signert

Enn om vi ikke hadde funnet oljen?

Norge i etterkrigsårene fremstår i dag for oss som et ganske traurig land. Fattigslig og trangsynt, med bolignød og noen få rikinger. Helt til «vi» fant oljen.

«På NRK ser vi hver søndag hvordan et «Lykkeland» artet seg før og etter det gullkantede funnet» skriver Siri Wahl-Olsen. Bildet viser skuespillerne Per Kjerstad og Pia Tjelta under innspilling av dramaserien om starten på det norske olje-eventyret i Stavanger. 

Rettere sagt amerikanerne, det var jo de barske menn fra Phillips på Ocean Viking som berget oss ut av den grå hverdagen etter funnet i den siste brønnen lille julaften 1969. På NRK ser vi hver søndag hvordan et «Lykkeland» artet seg før og etter det gullkantede funnet. Det forandret Norge til det hyperforbrukssamfunnet vi i dag kroer oss i.