Gjestekommentar

Heiarop hjelper ikke nisjebutikkene

Du har trolig fått med deg at det er black friday, men visste du at i morgen er det Nisjebutikkenes dag? Det er David mot Goliat i handelsnæringen. Vi heier på de selvstendige småbutikkene, men legger pengene våre igjen hos kjedene og på internett.

Vi heier på de selvstendige småbutikkene, men legger pengene våre igjen hos kjedene og på internett skriver vår gjestekommentator.  Foto: Gunnar Okstad

Vi deler en allmenn bekymring for våre bysentra. De dør fordi vi ikke bruker dem i like stor grad som tidligere. Det er selvsagt helt riktig som butikkutvikler Gøril Florvaag påpeker i et innlegg i herværende avis (19. november) at valget er vårt: Hvis vi vil ha – og det vil vi jo – et sentrum med et mangfold av nisjebutikker, så må vi handle i disse butikkene og ikke i kjedebutikker eller på nettet. Vi vil selvsagt ha det første, men vi får likevel trolig det motsatte av hva vi egentlig ønsker.