Oppdals valg: Skispor eller brøytebil

Hvis fellesskapet trenger en bit av tomta di, vil du la dem bruke den noen måneder i året?

Naturperle: Skiløypa i Gjevilvassdalen er blant de mest populære i Midt-Norge. Oppdal kommunestyret behandler torsdag en sak som vil avgjøre om veien i stedet skal brøytes. 

Spørsmålet er aktuelt foran kommunestyremøtet i Oppdal torsdag. Den mest konfliktfylte saken de skal ta stilling til, handler om skiløype i Gjevilvassdalen og virker i utgangspunktet enkel: For oss som sitter på sidelinja, er det lett å si at oppdalspolitikerne selvfølgelig må sørge for at en av landsdelens aller mest populære skiløyper blir beholdt. Vi trenger ikke bilvei i denne seterdalen. Den er ei naturperle, og vi vil heller gå på ski når vi skal nyte kaffe og vafler på Gjevilvasshytta.