Gjestekommentar

Derfor kjemper onkel Denis for fred

Nobelkomiteen tildelte en utrolig viktig pris til min onkel Dr. Denis Mukwege og irakiske Nadia Murad.

Gjesteskribent Leon Bafondoko sammen med forbildet, onkelen og fredsprisvinner Denis Mukwege. Bafondoko mener onkelen bringer håp om en bedre verden for alle mennesker som opplever urett.   Foto: Privat

Det er en utrolig viktig fred og frihetskamp som min onkel Mukwege står for. Han er mitt forbilde fordi han er hjelperen som bringer håp om en bedre verden for alle mennesker som opplever urett. Onkel er en fredsprisvinner som har integritet, han er prinsippfast om å hjelpe og viser omsorg til dem som er i nød. I hans modige Nobel-tale står han uredd på sine meninger om hans tenkning om fred og kvinners plass i samfunnet. På bakgrunn av hans meninger og engasjement for å hjelpe kvinner, ble han utsatt for et attentat i 2012, der livvakten hans ble drept.