Gjestekommentar

Er det noen vei ut av uføret?

Denne høsten har klimakrisen fått større oppmerksomhet enn på ti år. Nok en gang kan vi snakke, mene, sukke og plage oss med dårlig samvittighet – før det igjen blir «business as usual».

Når de unge er blitt voksne, skal de håndtere, og føle på kroppen, alle miljøproblemene vi ikke har klart å løse, skriver dagens gjestekommentator. Under klimatoppmøte i Polen engasjerer også unge seg i kampen for et bedre miljø. 

Her jeg sitter og skriver, hører jeg latter og hyl fra barnehagen i nabolaget. Jeg misunner dem den ubekymrede leken, men jeg misunner dem ikke fremtiden. Når de er blitt voksne, skal de håndtere, og føle på kroppen, alle miljøproblemene vi ikke har klart å løse. Hvis vi unngår en total kollaps, skal flesteparten av barnehagebarna leve gjennom hele det mest avgjørende århundret i menneskehetens historie. Det er litt av en bør.