Gjestekommentar

Midtlivsseminar - om å takle doktorgrad og kreft med galgenhumor

Både forskning og brystkreft har vært i fokus i mediene denne høsten. For tida står jeg godt plantet med bena innenfor begge disse områdene og har i den anledning gjort meg noen refleksjoner jeg ønsker å dele.

Musikken er min beste medisin. Den gir mening. Jeg føler meg friskere for hver tone jeg spiller og hver strofe jeg synger, sier kreftsyke Solveig Salthammer Kolaas i dagens gjestekommentar.  Foto: Privat

Nylig var jeg på midtveisseminar for en kollega ved Nord universitet. Til stede var både veiledere og kolleger for å høre doktorgradskandidaten presentere sitt forskningsprosjekt i møte med opponent, og for å gi støtte, kritiske blikk, tilbakemeldinger, tips og gode råd fram mot innlevering og disputas. Jeg er selv stipendiat. Jeg forsker på elevers meningsdannelse i musikk- og kunstfag i skolen. Dette midtveisseminaret var svært lærerikt i den forbindelse, men det viste seg å gi mening på flere plan.