Gjestekommentar

De svært rike er veldig glade i pengene sine

Om jeg nå enn ikke er misunnelig, jeg har til salt i grøten så det holder. Jeg har likevel et problem med å forstå hvordan folk kan bli så uendelig rike, hva de har gjort for å få det til.

Ole Robert, Odd og Magnus Reitan på Lade gård er blant landets rikeste, men hvordan klarer de å blir så rike undres dagens gjestekommentator..  Foto: Morten Antonsen

Det er juletider, og hos oss er mager og hjerter fylt av både det ene og det andre, og gaver er gitt og mottatt i bøtter og spann. Noen av oss, antakelig de fleste, feirer som våre forfedre her på berget at det går mot lysere tider, i det minste når det gjelder dagslyset. Noen feirer at en frelser ble født for drøyt to tusen år siden, og av disse venter enkelte på at en ny frelser skal fødes i en stall i Midtøsten. De venter sannsynligvis forgjeves også i år, og det ikke bare fordi det de måtte ha av staller der nede for lengst er bombet i stykker.