Gjestekommentar

Før vi morer oss til døde

Donald Trump har utpekt mediene som fiende av det amerikanske folket. Det er å snu forholdet mellom journalistikken og folket fullstendig på hodet. Og verre – det er en samfunnsødeleggende tanke.

Her er prisvinnerne under en tidligere Skup-konferanse der media hyller norske journalister for fremragende, gravende journalistikk. Grundig journalistikk som overvåker makten, er viktig for demokratiet, mener forfatteren av dagens gjestekommentar.  Foto: NTB / Scanpix

Skal et samfunn fungere må ulike funksjoner ivaretas. Den dagen helsevesenet ikke gir oss helse eller skolevesenet ikke gir oss utdanning, har de utspilt sin rolle. Og den dagen vi ikke lenger har journalistikk, forsvinner en viktig forutsetning for et velfungerende demokrati. Dit er ingen av oss tjent med at vi kommer.