Er vi maktesløse mot slike overgrep?

Rike menn i vesten betaler småpenger for å se på seksuelle overgrep mot fattige barn i u-land. Det er så kynisk og jævlig at man nesten ikke kan fatte det.

Direkteoverførte seksuelle overgrep mot småbarn på Filippinene er et omfattende og alvorlig problem. Den kyniske og grusomme virksomheten eksisterer fordi noen er villig til å betale. Hvordan skal vi få bukt med disse grusomhetene? spør vår kommentator.  Foto: JACCO GROEN

Adresseavisens dokumentar om en grenseløs kriminalitet der barn i Filippinene voldtas foran et webkamera fordi noen i den rike verden betaler for det, viser at vårt lovverk, etterforskningsrutiner og oppmerksomhet må skjerpes. Ja, det er krevende og vanskelig. Men økt oppmerksomhet rundt denne forholdsvis nye formen for seksuelle overgrep mot barn, vil være med på å gjøre det vanskeligere for nordmenn å bidra til at dette markedet finnes i fattige land.