Kommentar

Trøndelag er litt vel høy på seg selv nå

Trøndelag har feiret ettårsdagen med å markere at vi ikke bare har skapt norgeshistorie. Vi peker også ut fremtiden. Intet mindre!

Halleluja-stemning på Trøndelagsmøtet der blant andre innleder fylkesordfører Tore O. Sandvik trakk frem Trøndelags fortreffelighet. Han var ikke alene om det, og det ble i overkant mye selvskryt.  Foto: Rune Petter Ness

Som reservetrønder, riktignok med 40 års fartstid i landsdelen, kan jeg av og til se Trøndelag litt utenfra. For noen dager siden deltok jeg på årets Trøndelagsmøtet sammen med trøndere, innflyttede trøndere, inngiftede trøndere og folk som lot som om de var trøndere. Her var makten i den nye regionen på sin årlige samling for å se inn i glasskulen – og hevde sin rett som landets midtpunkt.