Lørdagskommentar

Å sparke sjefen har sin pris

Det koster ofte flesk for arbeidsgiveren å kvitte seg med ledere de ikke vil ha, mens ansatte ofte sitter igjen med en blomsterkvast og det sosiale fallet etter oppsigelsen.

Mange ledere og kjendiser har opplevd nedturer i det siste. Mennoen har fått kompensert for det sosiale fallet gjennom et solid økonomisk sikkerhetsnett.   Foto: Adresseavisen /NTB Scanpix

Da Kåre Ingebrigtsen fortalte om hvor tøft det hadde vært etter sparkingen i Rosenborg, kom jeg til å tenke på en politiker jeg nylig snakket med. Han var blitt så varm i ordførerstolen etter flere perioder at han knapt så for seg et liv uten å være leder. Hans tidligere sivile yrke var «vanlig» statsansatt med moderat lønn og relativt stereotypt arbeid. Vedkommende elsket å være ordfører, og fallet var stort da en annen plutselig ble valgt i stedet. Den avsatte ordføreren gikk inn i et sosial traume, og kanskje også en viss bekymring for mindre romslig økonomi.