Gjestekommentar

Fedmeproblemet er langt mer enn intervalltrening og diett

Mange av oss har fått med oss den opphetede debatten om hvorvidt trening er slankende eller ei. Som så ofte ellers for tiden, ender slike diskusjoner med krangling og polarisering.

Overspisingslidelse er den vanligste av spiseforstyrrelsene og rammer cirka tre prosent av befolkningen ifølge artikkelforfatteren.  Foto: Shutterstock

Saken startet med at overlege ved barneavdelingen på St. Olavs hospital, Rønnaug Ødegård, gikk ut i NRK og sa at trening ikke hjelper folk til å gå ned i vekt. Det er bare å spise mindre mat som gjør det. Slikt blir det bråk av! Mange mener hun får folk til å la være og trene med et slikt utsagn, og at det blir helt feil. Jeg sitter her på sidelinjen og tenker at de står og snakker og krangler om forskjellige ting, og da er det ikke rart det blir spetakkel.