En tung dag for demokratiet

Kontrollkomiteens høring etter behandlingen av planen for grønn strek ble en tung dag for lokaldemokratiet.

Den politiske prosessen rundt behandlingen av grønn strek har svekket tilliten til det politiske systemet i Trondheim. Onsdagens høring om saken var viktig, men det gjenstår fortsatt mye arbeid for de ansvarlige politikerne i Trondheim for å bygge opp tilliten til at våre politikere opptrer ryddig, etter etiske regelverk og på en måte som tåler dagens lys, skriver vår kommentator.   Foto: Richard Sagen

Det vil ta tid før tilliten til det politiske systemet lar seg rette opp etter skandalene rundt behandlingen av grønn strek. En bred høring om saken har vært viktig for å opplyse oss alle om en sak som har satt deler av trondheimspolitikken i vanry. Men det gjenstår mye arbeid for å berolige byens velgere om at vi ikke holder oss med politikere som opererer i skyggene og meler sin egen kake under et skinn av å jobbe til beste for oss alle.