Gjestekommentar

I nøden er vi alle like mye verdt

Skipsreder og mangemilliardær Torstein Hagen slipper å betale ei eneste krone av utgiftene til den store redningsaksjonen på Hustadvika sist helg. Det er det norske skattebetalere som gjør.

Hver gang vi ser hvordan veltrimmede beredskapsordninger trer i funksjon, er det dugnadsånden vi kan takke. Den dugnaden som består i at vi betaler skatt til en stat vi har tillit til. Vi kan stole på at skattepengene våre blant annet går til å berge folk og skip i nød.  Foto: NTB / Scanpix

Heldigvis endte dramaet med cruiseskipet «Viking Sky» godt. Ikke ett menneskeliv gikk tapt og båten ble berget, kun med mindre skader. Som vi vet, kunne det ha gått riktig ille. Vi kunne fått norgeshistoriens verste skipsulykke, hadde det alvorligste scenariet blitt virkelighet.