Gjestekommentar

En prat er aldri feil, heller ikke med russen

Må russetiden virkelig vare så lenge, koste så mye, og må man virkelig legge opp til så mye styr og ståk at man risikerer folks goodwill, og også risikerer mye utestengelse og vonde følelser blant russens egne?

Det er mange år siden jeg selv var russ, og jeg husker jo at vi fant på litt av hvert vi også, i dagene og ukene før 17. mai, skriver dagens gjestekommentator.   Foto: Illustrasjonsfoto: NTB / Scanpix

Like sikkert som at bjørka spretter og snøen smelter på plenen, er synet av nyutsprungen russ i rødt og blått på denne tiden av året. Det er virkelig tiden for å bli både våryr og feststemt, men hva er det med «Generasjon Prestasjon» som gjør at de er nødt til å ta den ut så til de grader i russetiden? Er de så prektige og perfekte resten av tenårene, at de har behov for å blåse ut så til de grader når de har «lov», i russetiden?