Gjestekommentar

En engelsk sjøgutts tragiske død

En vandring på Domkirkegården gir ikke bare fred i sjelen, på kjøpet får jeg ukjente historier.

Hver gang Stein Arne Sæther er på en kirkegård, studerer han gravstøttene og spekulerer på hvem menneskene var og hva de gjorde i livet. I denne gjestekommentaren har han blitt bedre kjent med to av navnene på gravsteiner og minneplater.  Foto: Stein Arne Sæther

Hvorfor jeg havnet på kirkegården denne dagen, vet jeg ikke helt. Kanskje var det den intense våren som lokket. På Domkirkegården folder den seg nemlig ut med et fantastisk knallblått teppe av scillablomster. Kanskje var det like gjerne et ubevisst ønske om å holde fast tiden. I år har det vært ekstra god grunn til å trekke i nødbremsen. I løpet av den siste uken i april syntes årstidene å rase så fort av gårde – fra vinter til sommer, fra stillongs til shorts – at det rett og slett ble vanskelig å henge med.¨