Gjestekommentar

Å planlegge byen med bind for øynene

Tror dere at en eneste politiker kommer til å snakke om hvordan Trondheim skal bli en vakrere by under høstens valgkamp?

Byutvikling styrt av kortsiktige næringsinteresser løser kanskje visse politikers behov for å vise handlekraft gjennom rask og synlig forandring. I det lange løp tapper det allikevel sentrum for opplevelsesverdi og bydelene for bokvalitet, skriver vår gjestekommentator.  Foto: TERJE SVAAN

Årets kommunevalgkamp er i emning og skal etter sigende dreie seg om byutvikling. Man trenger ikke å være Nostradamus for å spå at debatten kommer til å handle om alt annet enn hvordan Trondheim ser ut. Er ikke det et interessant paradoks? Når man har besøkt andre byer, blir man ofte spurt av venner om det var fint der. Og så svarer man ja eller nei basert på en rimelig klassisk vurdering av hva som er vakkert og ikke. Men så kommer man hjem og skal prøve å omsette den samme logikken til moderne politikk og da går alt i surr. Og så begynner man å snakke om samferdsel.