Gjestekommentar

Vinneroppskriften er å splitte folket

Vi trenger ikke flere politikere som bruker Donald Trumps vinneroppskrift. Vi trenger ikke mer splittelse i folket.

En som på en snedig måte har tatt innersvingen på Sylvi Listhaug og Frp er Trygve Slagsvold Vedum. Ikke uten grunn har han fått tilnavnet Lille-Trump med sin lett forståelige, men slagferdige retorikk, skriver dagens gjestekommentator. Han advarer likevel Vedum mot å gå for langt.   Foto: NTB / SCANPIX

Om du snur deg til øst eller vest, sør eller nord, er bildet det samme. Splitterne er på fremmarsj. Donald Trump vant valgkampen i USA på å så splittelse med sine enkle budskap. Måten han delte pressen inn i gode og onde er et eksempel. Blant de onde som han beskyldte for å produsere «fake news» hver gang de gikk presidentens lettsindige omgang med sannheten etter i sømmene, finnes mange av de mest respekterte og nøyaktige mediene i vår tid. Trump bruker enhver anledning til å skjelle ut mediene og det frie ord.