Gjestekommentar

OMG. For et språk!

Det er i sannhet en kamp for å henge med. På de fleste områder. Det er så man tidvis kan gripe seg i å tenke – WTF. Og her er vi allerede ved - og det er til artikkelforfatteren å være raskt – ved hovedpoenget i denne kommentaren.

Språket er ikke så enkelt, spesielt hvis du ikke henger med i nye språkuttrykk og forkortelser. OMS er for en forkortelse for oljemasse i Stavanger, men for mange unge betyr det «One night stand».   Foto: SHUTTERSTOCK

Vi befinner oss i et av de områdene hvor utviklingen går raskere enn RBKs nedadgående spiral fra i fjor, nemlig språkutviklingen. De fleste av avisens lesere vet nok hva WTF står for, men for de som ikke er kjent med dette blant ungdommen så dagligdagse uttrykket så betyr det «What The Fuck». Ja, hadde The Julekalender vært laget i dag, så skal du ikke se bort fra at Olaf Sand hadde droppet «Det va no som svarte» til fordel for «WTF.» Det er kanskje ikke et pent uttrykk, og det er kanskje ikke pent å skrive dette i avisens spalter, men dagens tema rettferdiggjør det. Dessuten skal det bli verre utover.