Når mektige menn og kvinner utsettes for kunst

Kjell Inge Røkke og Rita Ottervik latterliggjøres på teater, mens etterkommere av Astrid Lindgren og J.R.R. Tolkien raser mot nye filmer om forfatterne. Såpass bør de nok tåle.

Kjell Inge Røkke portretteres i forestillingen «Blå åker» på Hålogaland Teater. Han er en av flere virkelige personer som sliter med kunstnerisk framstilling for tida, skriver vår kommentator.  Foto: cci,arkiv


En måned etter premieren på Hålogaland Teaters «Blå åker» om norsk fiskeripolitikk, med Ketil Høegh i skurkerolle som Kjell Inge Røkke, bobler kritikk av Røkke-framstillingen opp mot overflaten. «Dette er usannheter og misbruk av Røkke», sier Røkkes presserådgiver Rolf Nereng til Dagens Næringsliv, om teaterforestillingens nidportrett. Før premieren overbragte samme mann følgende hilsen til teatret, på vegne av Røkke, til Nettavisen. «De får bruke sin kunstneriske frihet til å skape det realitetsbildet de selv tror på».