Gjestekommentar

Etter vedtaket om nedlegging, ble det musestille

Noen har sagt at Høyskolen Kristiania sin avdeling i Trondheim har vært en av verdens best bevarte hemmeligheter. Da er det kanskje heller ikke så rart at uteksamineringen av skolens aller siste kull med studenter skjedde uten noen form for offentlig oppmerksomhet.

Høyskolen Kristiania i Trondheim har i mange år vært plassert sentralt i byen, i krysset mellom Kjøpmannsgata og Bakke bru. I løpet av 2019 avvikles driften ved skolen.  Foto: THERESE ALICE SANNE

Nå er det altså over, Trondheim og regionen har mistet flere utdanningstilbud innenfor kreative fag. Så langt jeg har kunnet registrere, har ingen uttrykt noen bekymring for det. Ingen ordfører eller fylkesordfører. Ikke en eneste politiker har meg bekjent beklaget nedleggelsen. Ingen NHO-sjef har heller vært på banen. Da vedtaket om nedleggelse kom for to år siden, skrev Adressa om nyheten. Så ble det musestille. Kontrasten til oppmerksomheten og engasjementet rundt Nord universitets vedtak om å flytte noen få studier, noen få mil lengre sør i samme region, er slående.