Det meste lyktes for Olavsfest i år

Mye folk og mange høydepunkt gjør årets Olavsfest til en triumf. Og en festival som er klart best når den er mest unik.

Vestfrontmøtet: Torsdagens folkemøte ved Nidarosdomen fikk stående applaus etter sterke historier fra Kevin-saken i Sverige. Gjennom hele uka har møteserien vært en pryd for festivalen, skriver vår kommentator.  Foto: Michael Schult Ulriksen

Alt før avslutningskonserten i Nidarosdomen og den fullpakkede konserten med Highasakite i Borggården lørdag kveld kunne en smilende festivalsjef melde om publikumsrekord og overskudd for Olavsfest 2019. For oss som har vært innom en god del av de mange arrangementene i festuka kommer ikke det overraskende. Festivalen har åpenbart styrket sitt grep om publikum, ikke bare i de mest kommersielle arrangementene med konserter i Borggården.