Gjestekommentar:

Varsku her: Haterne er på fremmarsj

Hatet har gått en rekrutteringsrunde fra Utøya over Stillehavet og Atlanteren og tilbake. Med tornadoens ødeleggende kraft.

Det er mulig å følge en linje fra Utøya til synagogemassakren i Pittsburgh (11 drepte, nederst t.v.), via en terroraksjon i California (øverst t.v.) frem til Philip Manshaus terrorhandling (øverst t.h.). Terroristen på New Zealand (51 drepte, nederst t.h.) henviste til Utøya.   Foto: NTB/Scanpix

Noe er galt fatt når hatet får blomstre som det gjør. Vi får flere sinnastemmer både på høyre og venstre side. Noen få går så langt som å drepe, oppildnet av ekstremister og fremmedhatere som heier dem frem på diverse sosiale fora. Det er ufattelig hva mennesker kan få seg til å gjøre når de blir revet med av stemningen.