Kommentar

Skremmende mange trøtte sjåfører

Én av fire trøndere har sittet på en bil der de merket at sjåføren holdt på å duppe av.

Hovedansvaret for en sikker transport ligger alltid hos sjåføren, men også passasjerene har et ansvar for å si klart fra når de oppdager at føreren ikke lenger er i stand til å kjøre.  Foto: Shutterstock

Alle bilister har vel opplevd å sitte bak rattet og kjenne at konsentrasjonen forsvinner og øyelokkene stadig siger nedover. Alt mens bilen durer ufortrødent videre. Du retter deg opp i setet, gjør ansiktsøvelser, setter opp lyden på radioen og åpner vinduet. Ja, noen kjører videre med hodet halvt ut av vinduet. I håp om å kvikne til. Når det ikke hjelper, stopper de fleste, men ikke alle. De kjører videre som rene dødsfeller. Og de utsetter sine medtrafikanter for livsfare.